Screens – wat is dat?

zip optimum 105

Een van de meest populaire zonneschermen op dit moment, en tegelijkertijd onze standaard producten, zijn screens. Ze worden ook zonneschermen of rolluiken met doek genoemd. Zonnescreens – wat is dat en hoe werken ze?

Screens – wat is dat?

Een zonnescreen beschermt tegen de zon, en wordt gewoonlijk geplaatst aan de buitenkant van het raam. Het materiaal dat schaduw biedt is een doek dat, bij onze producten, een mengsel is van PVC en glasvezel, waardoor zeer goede fysische eigenschappen worden bekomen. Screens zijn bestand tegen de effecten van o.m.:

  • hoge en lage temperaturen,
  • harde wind,
  • chemische middelen,
  • regen en hagel.

Het materiaal wordt bovendien gekenmerkt door een zekere doorlaatbaarheid en dispersie van zonnestraling. Dus in tegenstelling tot buiten metalen rolluiken, kan men in een interieur, dat is beschaduwd door screens, normaal en effectief werken met behulp van natuurlijk licht. Het is echter niet grof en veroorzaakt geeft sterke temperatuurstijging. Afhankelijk van de geselecteerde versie kunnen ze zelfs 10% van de zonnestraling doorlaten. De grootste verduistering die in het geheel geen zonlicht doorlaat, wordt geboden door Blackout.

ZIP Premium Solar 95 screen

Hoe werkt een zonnescreen?

Het werkingsprincipe van zonnescreens is erg vergelijkbaar met de mechanismen in standaard rolluiken. De cassette, waarin de wikkelbuis voor het doek zich bevindt, wordt helemaal bovenaan geplaatst. Het neerlaat- en optil mechanisme kan handmatig of elektrisch worden bestuurd. Bij het ZIP bevestigingssysteem zijn de geleiders geïntegreerd met het materiaal, in de vorm van een ritssluiting in kleding – zoals bij ZIP Optimum 105 screens. Hierdoor zijn ze zelfs bestand tegen windstoten tot 140 km/u. De montage aan de buitenzijde van het raam biedt ook een goede thermische isolatie.

Screens: montagelocatie van screen schermen

De inbouwmontage wordt eerder aangeboden aan investeerders die momenteel renovaties aan de gebouwgevel uitvoeren. Standaard wordt de zonnescreen gordijn cassette op het pleisterwerk bevestigd. Het meest genoemde nadeel van een dergelijke oplossing is het gebrek aan esthetiek en de verstoring van het ontwerp van het hele gebouw. Hier is echter geen sprake van bij onze screens! De cassettes zijn uiterst harmonieus, en het bijkomend gebruik van fotovoltaïsche panelen op het deksel bieden een geweldig en modern uiterlijk dat ideaal samengaat met het raam.

Lees meer: ZIP’s en rolluiken versus jaloezieën – verschillen en gelijkenissen

Het besturingssysteem van zonnescreens

Zoals we al zeiden, kan het screen handmatig of elektrisch worden bediend. Handmatige bediening vereist de montage van een wikkelmechanisme, waarmee de gebruiker het rolluik kan optillen en neerlaten. Screens met elektrische motoren zijn veel praktischer. Ze hebben echter hun nadeel – als u wilt aansluiten op de elektriciteit, moet u de betreffende kabel vinden in de muur. Dit vereist het boren van gaten en wegkappen van de muur. Hiervoor hebben we echter een oplossing. Door een onafhankelijk systeem van fotovoltaïsche panelen kan een screen worden gemonteerd in slechts enkele tientallen minuten met behoud van de onberispelijke netheid in huis.

ZIP Premium Solar 125 screen

Zonnescreens zijn een moderne oplossing voor bescherming tegen overmatige zonnestraling naar het interieur. Ze kunnen vrijwel overal worden toegepast – in flatgebouwen, huurkazernes, ééngezinswoningen. Ze zijn uiterst esthetisch. Aangezien ze zonnestraling doorlaten en verspreiden, zorgen ze voor een aangenaam licht binnenshuis en tevens voor de gezondheid van uw ogen. Bestaat er een betere en meer economische oplossing? Volgens ons niet! We moedigen u aan ons aanbod en andere gidsartikelen door te nemen die u kennis laten maken met onze producten en u helpen bij de finale keuze.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !