Zonneschermen – wat zijn de keuzes?

Besano Awning 2

Bescherming tegen ongunstige weersomstandigheden is een van de belangrijkste taken van een woning of flat. Overmatige zonnestraling is schadelijk voor het menselijk lichaam en verslechtert het verblijfscomfort in de ruimte. Verschillende soorten zonneschermen snellen ter hulp, waardoor een oplossing kan worden afgestemd op de individuele noden van de bewoners. Zonneschermen – welke zijn er beschikbaar op de markt en welke keuze hebben we?

Zonneschermen – welke zijn er?

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van zonneschermen is de plaats van installatie. Er worden externe en interne oplossingen gebruikt. Ze verschillen in functionaliteit, maar ook in duurzaamheid van de gebruikte materialen of het ontwerp. Zonneschermen in het huis komen niet in contact met krachtige wind en negatieve weersinvloeden, waardoor ze gewoonlijk minder duurzaam zijn. De populairste oplossingen van dit type zijn:

  • vouwgordijnen,
  • jaloezieën
  • plooigordijnen.

Ze bieden niet alleen bescherming tegen zonnestraling, maar vervullen ook een decoratieve functie. Aan de andere kant hebben we de keuze uit externe schermen die worden gekenmerkt door meer functionaliteiten. Ze blokkeren niet alleen effectief UV-straling, maar kunnen ook een akoestische en thermische isolatie vormen. Tot de populairste oplossingen in ons aanbod, behoren:

  • raamscreens,
  • externe rolgordijnen
  • zonweringen.

Ze worden buiten gemonteerd – vastgeschroefd aan de gevel of draagbalken en terrassen. Zoals onze Screen Optiumum 85 externe rolgordijnen.

Lees meer: Zonneschermen: verschillen en functionaliteiten

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !