Zonneschermen – moderne oplossingen

Somfy Smoove IO 1k

Sinds het begin der tijden heeft de mens geprobeerd zijn lichaam en huis te beschermen tegen overmatige zonnestraling. De meest eenvoudige oplossingen worden het vaakst toegepast – jaloezieën, zonweringen of handmatig bediende rolgordijnen. Bij te sterke zon moeten ze worden neergelaten, bij te weinig zon moeten ze worden opgetild. De technologie evolueert echter. De moderne oplossingen worden ook gebruikt bij het ontwerpen van zonneschermen.

Zonneschermen – welke zijn de moderne oplossingen?

Bij het ontwerpen van zonneschermen worden nieuwe oplossingen van fysische en technologische aard toegepast. Ons aanbod omvat:

  • rolgordijnen met het modernste ZIP systeem,
  • doeken die extreem duurzaam en bestand zijn tegen externe factoren,
  • cassettes en stellages die hun uiterlijk en functionaliteiten behouden.

De technologische ontwikkeling heeft ons in staat gesteld om ons aan te passen aan de moderne Smart Home oplossingen. Onze zonneschermen kunnen worden aangestuurd door een smartphone. Intelligente sensoren maken een bijna volledig autonome werking van de optil- en neerlaat mechanismen van buiten rolluiken mogelijk volgens door de gebruiker ingestelde regels. Laten we ook de ingebouwde fotovoltaïsche panelen niet vergeten die volledige onafhankelijkheid bieden van de elektrische thuisinstallatie. Zo zijn ook onze moderne en innovatieve oplossingen voor zonneschermen. We bespreken ze kort in de volgende paragrafen.

Somfy Tahoma

Moderne oplossingen in de constructie van zonneschermen

Onze screens kunnen worden uitgerust met een speciaal systeem voor bevestiging van het doek in de profielen – het ZIP systeem. De oplossing zelf is al heel lang bekend en wordt wijdverbreid toegepast in bijvoorbeeld kleding. Het is niets anders dan een ritssluiting. Bij zonneschermen is het echter een revolutionaire oplossing die de rolgordijnen bestand maken tegen windsnelheden van 140 km/u. Daarnaast doet het gordijn ook dienst als hor. Het is eenvoudig in gebruik en minder gevoelig voor mechanische beschadiging. Er moet ook aandacht worden besteed aan het materiaal van het doek zelf. Laten we het screen optimum 125 bekijken – dit is gemaakt van 42% glasvezel – één van de modernste en meest wijdverspreide materialen. Hierdoor is het doek bestand tegen chemische middelen, vuur en temperatuur.

Zonneschermen in lijn met de Smart Home aannames

Een Smart Home, m.a.w. een intelligent huis, is een reeks oplossingen die de dagelijkse huiselijke taken vereenvoudigt en het wooncomfort vergroot. Daartoe behoren alle systemen, apparatuur en mechanismen die geen ofwel een kleine inmenging van de mens nodig hebben. Onze zonneschermen ondersteunen ook de moderne Smart Home benadering! Door de motoren aangestuurd met draadloze radiotechnologie kan het mechanisme worden bediend vanop elke plaats in huis – ook door een smartphone. Bovendien kunnen sensoren worden gebruikt die in realtime de weersomstandigheden meten:

  • wind,
  • schokken,
  • instraling.

Wanneer de windsterkte te hoog is, stuurt de sensor deze informatie naar de controller die het gordijn sluit. Een gelijkaardig werkingsmechanisme kan worden ingesteld bij de detectie van overmatige zonnestraling of ‘s avonds, zodat de rolgordijnen de privacy van de bewoners beschermen.

Lees meer: Buiten terras oplossingen – kenmerken in het kort

Fotovoltaïsche panelen in zonneschermen

Onze screens beschermen uitstekend tegen zonnestraling, maar kunnen ze ook voor eigen doeleinden gebruiken. We bieden de mogelijkheid om een fotovoltaïsche module te kopen die de motor van het zonnescherm gaat voeden. Hierdoor is het mechanisme totaal onafhankelijk van de elektrische thuisinstallatie. Het is niet nodig om gaten te boren in het pleisterwerk om de geschikte kabel te vinden. Het is een moderne, ecologische en energiebesparende oplossing.

Zonneschermen kunnen ook slim zijn. Dankzij het gebruik van de modernste technologieën bieden ze het comfort dat vroeger niet mogelijk was en vergemakkelijken ze het leven door het aantal dagelijkse taken te verminderen. Wilt u een echt, slim huis? Vergeet dan onze rolgordijnen en zonweringen niet!

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !