Zonnescherm stuk en wat nu?

Meta: Kapot zonnescherm, zonneschermdoek of rolluik? De meest voorkomende problemen en hoe ze aan te pakken

Schaduwrijke oase onder de zonwering - de perfecte plek voor een zomers moment van ontspanning in de buitenlucht.

Of u nu uw zonnescherm wilt herstellen of vervangen, met kennis van de meest voorkomende problemen en oplossingen kunt u snel weer van uw buitenruimte genieten. Van het repareren van versleten doek tot het opnieuw bevestigen van knikarmen, deze gids biedt u de kennis en middelen die u nodig hebt om uw zonnescherm weer in topconditie te krijgen.

Luxe zonneschermen creëren een knusse hoek op het terras, beschermen tegen de zon en voegen charme toe aan de ruimte.

Meest voorkomende problemen met zonneschermen?

Vaak worden zonneschermen beschadigd of gebroken door een foutieve montage. Als u de zonwering niet goed hebt opgehangen of op een zwak deel van uw dak hebt geïnstalleerd, kan de zonwering breken en mogelijk verdere schade aan uw terras veroorzaken. Een ander veel voorkomend probleem is schade aan het koord. Zelfs de best onderhouden zonwering kan schade oplopen aan het koord door blootstelling aan de zon, sterke wind en/of slechte installatie. Schade aan het koord is te herstellen, maar het is belangrijk dat te doen voordat het structurele schade veroorzaakt.

Voel de zomerbries onder het zonnescherm, dat functionaliteit combineert met esthetiek en de perfecte plek creëert voor bijeenkomsten in de buitenlucht.

Hoeveel kost een zonwering reparatie?

Het herstellen van zonneweringen is doorgaans relatief goedkoop, en de meeste aannemers bieden een gratis offerte aan. Als uw zonnescherm beschadigd is touwschade of andere structurele problemen, zal de reparatie een pak duurder zijn. In dit geval kunt u overwegen alles te vervangen met een nieuw zonnescherm knikarm.

Zonneschermdoek reparatie

Als het zonweringdoek gescheurd is, zal het moeilijker te repareren zijn. U kunt proberen delen van het doek met de hand weer aan elkaar te naaien, maar weersomstandigheden zullen reparaties snel vernietigen. U kunt ook proberen het zonnescherm te repareren door het weer aan elkaar te naaien.

Als uw luifel een lichtgewicht frame heeft, kunt u een aansteker gebruiken om de stof te smelten en de stof weer aan elkaar te naaien. Als uw luifel een metalen frame heeft, kunt u proberen de delen weer aan elkaar te lassen, hoewel deze methode waarschijnlijk meer schade aan de luifel zal veroorzaken.

De knikarmschermen opnieuw bevestigen

Het optillen en opnieuw bevestigen van knikarmen kan een lastig karwei zijn, vooral als de knikarmen beschadigd zijn of ontbreken en u geen hulp kunt krijgen van een buurman of kennis. Neem contact op met een aannemer als uw luifelarmen losraken. Als de armen ontbreken en de luifel nog aan het dak is bevestigd, kunt u de luifel aan het dak bevestigen met bungeekoorden of touw. Sommige luifels hebben haken waarmee u de luifel aan de muur kunt bevestigen. Bevestig de luifelarmen voorzichtig, want u wilt het dak of andere delen van de luifel niet beschadigen.

Hoe een gescheurde luifel repareren

Een kapot zonneschermdoek is een van de meest voorkomende reparaties. Als uw zonnescherm een scheur heeft, kunt u proberen het weer aan elkaar te naaien. Sommige zonweringen worden geleverd met een reparatieset, maar u kunt ook een stevige naald en draad gebruiken. Gebruik de dikste draad die u kunt vinden, want lichte draden zullen vrijwel zeker breken wanneer u de kap weer aan elkaar probeert te naaien.

Een verwrongen frame vervangen

Als uw luifel verbogen of beschadigde frames heeft, zal dit duurder en moeilijker te repareren zijn dan een beschadigd frame dat intact is. Als het frame van uw zonnescherm verbogen maar nog wel stevig is, kunt u het iets rechttrekken om de reparatie te vergemakkelijken. U kunt het frame ook vervangen. Als u het frame zelf kunt vervangen, zorg er dan voor dat u de afstand tussen elke kolom opmeet en dat het nieuwe frame de juiste hoogte heeft.

Een gebroken veer vervangen

Een gebroken veer kan ervoor zorgen dat uw zonnescherm instort. Als u merkt dat de veer van uw luifel gebroken is, til de luifel dan op en zet hem op volle hoogte. Als het zonnescherm nog te laag is, zal het moeilijker te repareren zijn dan een zonnescherm dat nog op volle hoogte staat. Deze vervangen door een sterkere veer is raadzaam.

Meesterlijke handen aan het werk - perfecte details creëren in de interieurafwerking.

Bewegende delen repareren zonnescherm – touw en katrollen

Als het touw van uw luifel versleten of gerafeld is, kunt u het best vervangen. Sommige reparatiesets worden geleverd met nieuw touw en meestal goedkoper en makkelijker om het trekkoord te vervangen dan om het te herstellen.

Precisie en toewijding bij elke beweging - een werknemer die zorgt voor de kleinste afwerkingsdetails.
jaloezieën-afstellen

Reinigen en onderhouden van een zonnescherm

Een goed onderhouden luifel gaat doorgaans langer mee. Voordat u begint met het schoonmaken of onderhouden van uw voortent, moet u bedenken dat u dit het beste doet wanneer de lente begint. Tijdens herfststormen is het zonnescherm waarschijnlijk beschadigd en niet in de beste staat. Probeer daarom in de lente of zomer uw zonnescherm te verwijderen en uw terras of dek schoon te maken.

Zo kunt u beter bij eventuele schimmel of algen komen. Nadat u uw zonnescherm hebt schoongemaakt, bergt u het op in een droge plaats. Zonneschermen moeten uit de buurt van direct zonlicht en overmatig vocht worden bewaard. Denk er aan om steeds lauwwarm water te gebruiken. Raadpleeg onze tips om zonneschermen te reinigen.

Hoe voorkomt u dat luifels breken?

Bij zonneschermen bestaat altijd de kans dat ze breken, maar het is niet per se zo dat dit ook gebeurt. Markiezen zijn gevoelig voor beschadiging bij slecht weer en door slijtage. Als u uw zonwering goed onderhoudt, gaat hij waarschijnlijk lang mee. Om te voorkomen dat zonneschermen breken, moet u niet op het zonnescherm springen. Dit kan het zonnescherm beschadigen en mogelijk doen breken.


FAQ’s Zonnescherm repareren

Wie kan mijn zonwering repareren?

Afhankelijk van het type zonwering en beschadiging kunt u ervoor kiezen om de handen uit de mouwen steken, of beroep te doen op een aannemer.

Wat kost het vervangen van een zonweringdoek?

Wanneer een reparatie nodig is van de zonweringdoek dan kiest u best om deze te vervangen door een nieuwe.

Kun je het doek van een zonnescherm vervangen?

Het doek vervangen is beslist mogelijk en een betere optie dan het te proberen herstellen door terug aan elkaar te naaien. De weerelementen in Nederland maken die herstelling nietig in een mum van tijd.

Hoe lang gaat een motor van een zonnescherm mee?

Afhankelijk van de hoeveelheid gebruik kunt u rekenen dat onze motors voor zonneschermen acht a tien jaar meegaan.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !