Wat zijn de soorten geleider ?

lhtf geleider

Een geleider is een onderdeel van de screenstructuur dat wordt bevestigd aan de zijkant van het raam/de raamuitsparing, en waarin de gordijnrand beweegt.

In onze winkel hebben we screens met drie hoofdtypes van geleiders, gemarkeerd met respectievelijk de afkortingen HTF, CTG en LHTF.  Zonder in onnodige technische details te treden, vermelden we het volgende:

  • HTF is het basistype geleider. We noemen het ook wel de eendelige geleider. Dit type geleider is eenvoudiger geconstrueerd, en het wordt in zijn geheel aan het raam/de raamuitsparing bevestigd. Een minpunt van deze oplossing is de iets moeilijker montage dan bij CTG geleiders.
  • CTG is een geleider die bestaat uit twee delen. Het voordeel ervan is de eenvoud van montage dankzij de ‘demontage’ in twee delen. U schroeft gewoon één deel aan het raam/de raamuitsparing, en het tweede deel ‘klikt’ u aan het eerste en klaar
  • LHTF is het minst gekozen type geleider. Dit type geleider heeft een speciale “lip” (HTF met Lip) waarmee de screenstructuur van het raam kan worden verwijderd. Dit type wordt echter toegepast in enkele gevallen maar meestal kiest men tussen de types HTF en CTG

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !