Wat is ral ?

Andere RAL

RAL is een kleurmarkeringssysteem Het wordt onder meer gebruikt voor spuitbusverf kleuren, of PVC folie. Bij onze producten verwijst het vooral naar de kleur van de externe profielen (cassettes, geleiders, enz.), met andere woorden de kleur van de ‘structuur) of de kleur van de ‘accessoires’.

De door ons aangeboden screens kunnen worden gemaakt in elke kleur uit het RAL palet. Houd er rekening mee dat we een bijkomende toeslag van 15% nemen voor kleuren buiten het standaardpalet.

Het standaardpalet, zonder bijkomende toeslag, bevat 8 kleuren:

De door ons aangeboden screens worden gemaakt met topkwaliteit materialen en verven/lakken. De kleur van het verkochte product komt PERFECT overeen met de kleur uit het RAL palet. Houd er rekening mee dat elk apparaat de kleuren anders presenteert afhankelijk van de instellingen of de parameters van het scherm. Zelfs bij topklasse monitoren, laptops, smartphones, enz. kan de zichtbare kleur op het scherm verschillen van de werkelijke kleur. Daarom loont het bij twijfel de moeite om naar de dichtstbijzijnde winkel te gaan (bijvoorbeeld met verf) en een bepaalde kleur ‘live’ te verifiëren.

Voor het selecteren van een kleur buiten het standaardpalet, kunt u in de configurator de optie ‘Andere RAL’ kiezen en vervolgens de code van de geselecteerde kleur invoeren.

Waar kunt u het volledige RAL kleurenpalet met de codes bekijken? Er zijn op het internet verschillende ‘zoekmachines’ beschikbaar voor kleuren, bijv. https://www.ral-farben.de/en/all-ral-colours

 

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !