Types geleiders voor screens – welke zijn er?

htf Geleider

Een geleider voor buiten rolgordijnen is een onderdeel dat noodzakelijk is voor een goede werking van de zonneschermen. Om het hele mechanisme goed te laten werken, moet het gepaste type geleiders worden geselecteerd. Welke types geleiders voor buiten rolgordijnen zijn er?

Geleider voor rolgordijnen – wat is het?

De geleiders voor buiten rolgordijnen zijn twee metalen profielen die aan beide zijden van het raam worden bevestigd. Ze verzekeren het neerlaten en optillen van het zonnescherm.

screen ZIP Standard 85

Types geleiders voor screens. Hoe geleiders voor rolgordijnen te kiezen?

We stellen 4 types geleiders voor screens, waardoor u zeker iets vindt dat u bevalt:

  • HTF,
  • LHTF – hoek,
  • CTG.

We gebruiken het vaakst rechte HTF geleiders die geschikt zijn voor de meeste raamopeningen. Ze blokkeren het raamlicht in mindere mate. Ze zijn het beste voor inbouw montage. De hoekgeleider is geschikt in gevallen waarin de cassette tegengesteld is gemonteerd, wat in sommige situaties handig kan zijn. 

Hoe worden onze geleiders voor rolgordijnen uitgevoerd?

Onze geleider voor rolgordijnen en de dozen, zijn gemaakt van aluminium, waarna ze worden gepoedercoat in een door u gekozen kleur. Hierdoor roesten ze niet. Ze worden ook gekenmerkt door een lage thermische uitzetting en een hoge bestendigheid tegen ongunstige weersomstandigheden.

mhtf Geleider

Als u vragen heeft omtrent het type geleiders voor schermen, neemt dan contact op met ons. We geven graag een antwoord op al uw twijfels en helpen u bij de keuze.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !