Solar rolluiken met bijgeleverd zonnepaneel

Wanneer de zomer in volle hevigheid losbarst en de hitte ondraaglijk wordt, gaat u op zoek naar manieren om uw huis koel te houden. Met zonwerende rolluiken kunt u uw huis beschermen tegen hitte, ultraviolette stralen en natuurlijk licht. Deze energiezuinige raambekleding zorgt er niet alleen voor dat er minder warmte uw huis binnenkomt, maar helpt u ook te besparen op de energierekening.

Dus als u plant om deze zomer nog rolluiken op zonne energie te installeren, zijn hier enkele nuttige tips die van pas kunnen komen.

Basisprincipes van zonne-luiken

Voordat u gaat winkelen voor zonne-luiken, is het belangrijk dat u de basisprincipes ervan begrijpt.
De stof wordt aan de binnenkant van uw ramen bevestigt en werkt op verschillende manieren om uw huis koel te houden. Ten eerste houdt het licht en uv-stralen tegen, zodat uw huis koeler blijft.

Ten tweede vermindert het de hoeveelheid warmte die door uw ramen wordt overgedragen. Ten derde zorgt het voor isolatie, zodat de warmte die toch binnenkomt gemakkelijker binnen de perken kan worden gehouden.

Solar rolluik op zonne energie is ideaal voor een grote verscheidenheid aan woningtypes. Ze zijn perfect voor huizen met ramen op het zuiden, of zelfs ramen op het westen, omdat die veel zonlicht ontvangen. Ze zijn ook geschikt voor woningen waar de hele dag door veel licht binnenvalt, dankzij de lichtremmende stof en afmetingen zonnepaneel.

bijgeleverde zonnepaneel bij rolluik

Welke soorten zonneluiken zijn er?

Als u gaat winkelen voor zonne-energie rolluiken, is het belangrijk om te overwegen welk type rolluiken u wilt installeren. Er zijn drie verschillende soorten zonneluiken: gewone rolluiken, cellenrolluiken en vouwluiken.

Cellulaire zonne-luiken zijn gemaakt van een licht- en warmte-blokkerende stof die in een raster is geweven. Ze hebben het voordeel dat ze perfect op maat gemaakt kunnen worden voor uw ramen, zodat ze van buitenaf bijna niet te zien zijn. Cellulaire zonneblinden zijn ideaal voor huizen met veel natuurlijk licht, omdat ze bijna onzichtbaar zijn.

Vouwgordijnen zijn gemaakt van een licht-blokkerende stof, en zijn een geweldige keuze voor huizen met veel natuurlijk licht. Ze zijn perfect voor het afdekken van ramen die geen volledige lichtblokkering nodig hebben, en ze kunnen ook worden gebruikt om schuifdeuren af te dekken.

solar paneel, solar motor, zonnepaneel, zonnenergie.

Waar moet u op letten als u zonne-luiken koopt?

Als u gaat winkelen voor zonne-luiken, is het belangrijk dat u op bepaalde dingen let. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen:

  • De stof van het solar rolluik: Deze zal bepalen hoeveel licht ze in uw huis binnenlaten. Zonneschermen zijn er in een verscheidenheid van stoffen, waaronder polyester, nylon en katoen. Het type stof dat u kiest, hangt af van hoeveel licht u wilt blokkeren.

Het is belangrijk te weten dat stoffen met een hoog percentage katoen minder licht doorlaten, maar wel meer warm licht binnenlaten.

  • Het gewicht van het rolluik met zonnepaneel: Dit bepaalt hoe gemakkelijk ze te bedienen zijn. Rolluiken zijn gemakkelijk te bedienen, maar rolgordijnen en vouwgordijnen zijn iets moeilijker, omdat u de stoffen moet optillen en aantrekken.

Zorg ervoor dat u zonneluiken kiest die voor u comfortabel aanvoelen om te openen en te sluiten.

  • Tracering van solar rolluiken op zonne energie: Hier bepaalt het hoe effectief ze uw raam bedekken. Aan de bovenkant van uw rolluik vindt u een geleiderail. Deze rail bepaalt hoe ver uw rolluik uw raam zal bedekken.

De duurdere zonne rolluiken hebben een eenvoudig te verstellen rail, terwijl de goedkopere zonne rolluiken een vaste rail hebben.

solar rolluik, zonnepaneel, solar motor

Is uw huis geschikt voor solar rolluiken?

U kunt voor bijna elk type huis zonne-energie rolluiken installeren. Er zijn echter een paar dingen die u moet overwegen om er zeker van te zijn dat uw huis geschikt is voor zonne-rolluiken.

Eerst en vooral moet uw huis het grootste deel van de dag in de volle of gedeeltelijke zon staan. Als er veel schaduw in uw huis is, zullen zonne-luiken hun werk niet kunnen doen. Zonne energie werkt dankzij genoeg zonlicht.

Ten tweede moet u ramen hebben die op het zuiden gericht zijn. Een Rolluik is ideaal voor ramen op het zuiden, omdat daar veel zonlicht binnenkomt. Ramen op het westen werken ook goed met zonne-luiken. Ten slotte moet u ramen hebben die u kunt afdekken.

Solar rolluiken zijn ontworpen om op uw ramen te worden bevestigd, dus ze moeten kunnen worden afgedekt. Gelukkig kunnen de meeste moderne ramen met solar rolluik worden uitgerust.

Tips om uw huis koel te houden met zonneluiken

Houd in gedachten dat zonne-luiken geen snelle oplossing zijn om uw huis koel te houden. Ze zijn een investering die zich in de loop der jaren terugbetaalt, maar ze verlagen de temperatuur in uw huis niet onmiddellijk.

Hier zijn een paar tips om uw huis koel te houden met zonne-luiken:
  • Zorg ervoor dat uw ramen schoon zijn – Als u uw ramen goed schoonmaakt, laat u de maximale hoeveelheid zonlicht door. Zorg er ook voor dat u uw zonne-luiken van tijd tot tijd schoonmaakt, want stofophoping kan hun efficiëntie beïnvloeden.
  • Sluit uw gordijnen – Als u een huis hebt met ramen die veel natuurlijk licht ontvangen, kunt u overwegen uw gordijnen te sluiten als de zon ondergaat. Dit zal helpen om het huis langer koel te houden.
  • Gebruik overdag zonneschermen – Als u een huis hebt met veel natuurlijk licht dat overdag op uw ramen valt, is het een goed idee om overdag zonneschermen te gebruiken. Dit houdt uw huis koeler gedurende de dag, en het zal ook uw huis comfortabeler maken ‘s nachts.
  • Installeer ventilatoren – Een andere goede manier om uw huis koeler te maken is door ventilatoren te installeren. Hierdoor kan de koele lucht worden gerecycled, waardoor uw woning koeler wordt.
zonnepaneel, rolluiken op zonne energie

Conclusie

Rolluiken op zonne energie zijn een uitstekende manier om uw huis te beschermen tegen hitte, ultraviolette stralen en natuurlijk licht. Deze energiezuinige raambekleding vermindert niet alleen de hoeveelheid warmte die uw huis binnenkomt, maar helpt u ook te besparen op uw energierekening.

Als u op zoek bent naar rolluiken op zonne-energie, is het belangrijk om na te denken over het type solar rolluik dat u wilt installeren.


Disclaimer: onze zonwerende doeken zijn kwalitatief hoogstaande stoffen met diverse speciale coatings. Als u besluit het doek zelf te reinigen en er gaat iets mis, dan zijn wij niet aansprakelijk voor schade aan uw doek/zonweringdoek. De volgende richtlijnen zijn bedoeld om u te helpen mocht u besluiten om uw zonweringdoek zelf te reinigen. Het is aan te raden om eerst een heel klein stukje van uw doek te reinigen. Wanneer uw luifeldoek echter sterk vervuilt is, kunnen wij het doek in uw systeem probleemloos vervangen.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !