Schermsystemen met onafhankelijke voeding – wat is dat?

zip premium solar 95

Handbediende zonneschermen komen nog steeds het meest voor. Langzaam, maar systematisch, verschijnen steeds meer screens en zonweringen met elektrische motor in huizen. Compleet nieuw zijn echter de oplossingen die gebruik maken van een onafhankelijke voeding. Ook dergelijke systemen met onafhankelijke voeding maken deel uit van ons aanbod. We bespreken ze in het kort.

Schermsystemen met fotovoltaïsche voeding

Fotovoltaïca is een ecologische en moderne oplossing. Het wordt gebruikt om elektrische thuisinstallaties te voeden en om water op te warmen. Veel mensen zijn er zich bewust van dat een fotovoltaïsch paneel een onafhankelijk en mobiel onderdeel is dat vrij kan worden ingezet als voeding voor elk type motor. Deze weg hebben wij bewandeld voor onze zonneschermen. Het mechanisme binnenin moet geen elektriciteit afnemen van de ingebouwde elektrische installatie. In onze oplossingen zoals het ZIP Premium Solar 125 screen hebben we als eerste ter wereld micro fotovoltaïsche panelen gebruikt.

Schermen met fotovoltaïsche voeding: hoe werken ze?

Ons fotovoltaïsch paneel, anders dan de tot nu toe gebruikte oplossingen, bedekt de hele cassetteoppervlakte, wat een esthetisch deksel oplevert. De batterij is ingebouwd in de cassette en wordt gevoed door een instelbaar aantal fotovoltaïsche cellen. Het hele mechanisme is onzichtbaar voor de gebruiker. Het bestaat uit:

  • een batterij,
  • een oplaadbeheer systeem,
  • een radiocommunicatie systeem.

Tegelijkertijd zijn alle componenten gemakkelijk te demonteren en te vervangen. In de producten op zonne-energie gebruiken we Ni-MH batterijen waardoor ze efficiënt zijn en ononderbroken werken, zelfs bij ongunstige omstandigheden zoals lage of hoge temperaturen.

Voordelen van de zonneschermen met fotovoltaïsche voeding

De onafhankelijke voeding van zonneschermen heeft een reeks voordelen, en de belangrijkste is uiteraard de autonomie. Dit wordt vooral gewaardeerd door bewoners van ééngezinswoningen aan de stadsrand en op het platteland, waar elektrische stroomonderbrekingen vaker voorkomen. Deze komen gewoonlijk voor op de minst gunstige momenten. Het niet kunnen optillen of neerlaten van het zonnescherm is zeer oncomfortabel en kan normale functionering bemoeilijken. De andere voordelen omvatten:

  • er moeten geen gaten in muren worden geboord,
  • lagere elektriciteitsfactuur,
  • ecologische manier om stroom te verkrijgen,
  • ongewoon snelle montage van zonneschermen,
  • hogere waarde van het onroerend goed dat is uitgerust met dergelijke oplossingen.

We gebruiken niet enkel fotovoltaïca in buiten screens, maar ook in pergola’s.

De door ons gebruikte oplossingen zijn de modernste op de markt, volledig ecologisch en energiebesparend. Ze bieden niet alleen comfort en gemak maar ook energetische veiligheid. Onze zonneschermen beschermen dus tegen iets meer dan enkel zonnestraling. Ze zijn de beste keuze voor woningen en flats, thuis of op het platteland.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !