Schermen: hoe boren in muren vermijden na renovatie?

De montage van hoogwaardige zonneschermen met elektrische motor wordt vaak geassocieerd met de noodzaak om gaten te boren in muren om de elektrische gebouwinstallatie te vinden en erop aan te sluiten. Dit is bijzonder lastig, vooral na renovatie. Om dit te vermijden kunt u gaan voor handmatig bestuurde schermen. U kunt ook voor onze moderne zonneschermen met onafhankelijke voeding kiezen. Hoe boren in muren vermijden na renovatie?

Schermen met fotovoltaïsche voeding

De beste oplossing is om de schermen uit te rusten met een voedingsbron die onafhankelijk is van de elektrische thuisinstallatie. In onze producten zoals het ZIP Premium Solar 105 screen is een fotovoltaïsche module ingebouwd. De fotovoltaïsche cellen bevinden zich op de cassettebehuizing en halen energie uit zonnestraling. Het wordt gevoed door een batterij onder de cassettebehuizing die de stroombron is voor het hele mechanisme, evenals voor het radiocommunicatie systeem. De batterijcapaciteit is voldoende voor 15 arbeidscycli. Het geheel is uiterst esthetisch en functioneel, maar het belangrijkste is dat de montage een half uur tot 2 uur in beslag neemt en er geen gaten moeten worden geboord in het gebouw.

zip premium solar 95

Hoe boren in muren vermijden na renovatie?

In de cassette van elk scherm met onafhankelijke voeding zit:

  • een Ni-MH batterij die voldoende is voor 15 arbeidscycli,
  • een batterij oplaadsysteem,
  • een radiocommunicatie systeem.

Het is een volledig onafhankelijk mechanisme, dat werkt op elke plek – ook zonder toegang tot het elektriciteitsnet. Hierdoor is het heel geschikt voor zomerhuizen, volkstuinen en op campings.

Lees meer: Schermsystemen met onafhankelijke voeding – wat is het

Vereist de montage het boren van gaten?

In het geval van onze buiten rolrolluiken of zonweringen, vereist de montage dat de profielen permanent aan de gebouwgevel of raamuitsparing worden bevestigd. Er moeten enkele boringen van buitenaf worden gedaan die de oplossing duurzaamheid biedt, ongeacht de heersende weersomstandigheden. Hierdoor kunnen onze rolgordijnen van doek van het type screen weerstaan aan windstoten tot 140 km/u. Deze openingen zijn echter onzichtbaar voor de gebruiker, ze verstoren de bouwstructuur niet en hebben geen negatieve invloed op de isolatieparameters van de gevel.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !