PV screens – is het de moeite waard om erin te investeren?

ZIP Premim Solar 105 screen

De afkorting pv betekent fotovoltaïsch, ze halen dus energie uit de zon. Onze screen rolgordijnen beschermen niet alleen tegen overmatige zonnestraling, maar kunnen ook worden gebruikt voor het verhogen van het comfort van de gebruikers. PV screens – hoe werken ze?

PV screen, m.a.w. screens met fotovoltaïsch paneel

Onze rolgordijnen met doek van het type screen kunnen worden uitgerust met één uit meerdere besturings- en voedingsoplossingen. Eén ervan is het extra fotovoltaïsch model, dat is opgebouwd op de rolgordijn cassette. Fotovoltaïsche cellen verzamelen energie van zonnestraling en zetten deze om in een meer bruikbare vorm van elektrische stroom, die wordt opgeslagen in een Ni-MH batterij die ook in de cassette zit.

Lees meer: Types bedieningen van screens en rolluiken – welke zijn er?

Waartoe dient het fotovoltaïsch paneel in het screen?

Een dergelijke functionaliteit brengt een reeks voordelen met zich mee. De energie uit de batterij stuurt het screen en de radiocommunicatie aan. Het is niet nodig aan te sluiten op de huiselijke elektrische installatie, waardoor men energie-onafhankelijk wordt en lagere elektriciteitskosten heeft. Bij de montage moet geen enkel gat in het huis worden geboord. Alles wordt netjes en snel uitgevoerd.

Meer esthetische PV screens

Een fotovoltaïsch paneel is ook meer esthetisch en ziet er interessant uit, wat perfect samengaat met de raambeglazing. Het is geen gewoon en grijs metaal dat onaangenaam in het oog springt.

ZIP Premium Solar 95 screen

PV screens zijn een moderne en innovatieve oplossing. Wij bieden als enige een paneel aan dat is afgestemd op de breedte van de rolgordijn cassette, waardoor de oppervlakte optimaal wordt benut, het paneelrendement zeer hoog en het uiterlijk onberispelijk is.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !