Pergola Solar – zonnescherm voor de tuin

Pergola Solar

Onze pergola Solar is meer dan alleen een ontspanningsplek waar u bescherming vindt tegen de zon. Het is een moderne en innovatieve oplossing die perfect is afgestemd op uw noden. Als u zich afvraagt hoe een moderne pergola voor de tuin eruitziet, bekijk dan onze post.

Pergola Solar – één constructie, duizend mogelijkheden

Pergola’s zijn tuinconstructies die bestaan uit twee rijen palen en een truss erop. Moderne versies kunnen uiteraard ook een andere dakopstelling hebben. En zo hebben we op onze pergola’s een kleine zonne-energie centrale gebouwd! Fotovoltaïsche panelen van 1 m2 genereren tot 80 W aan elektriciteit. Dit is uiteraard niet veel, maar dit kan met succes de volgende apparatuur voeden:

 • de pergola verlichting,
 • luidsprekers,
 • screen rolgordijnen met doek,
 • motoren voor de beweging van de daklamellen.

De uiteindelijke uitrusting van de pergola op zonne-energie is volledig individueel en wordt alleen beperkt door uw verbeeldingskracht.

Lees meer: Onze ZIP PRO Solar rolgordijnen met doek – kenmerken

Verlaag de elektriciteitskosten dankzij een pergola op zonne-energie

Eén van de interessantste functionaliteiten van de pergola Solar is de mogelijkheid om deze aan te sluiten op de elektrische thuisinstallatie en het overschot aan geproduceerde energie door te sturen. Hierdoor kunt u uw eigen thuisenergiecentrale creëren – zonder ruimte van uw perceel op te offeren, zonder het uiterlijk van uw huisdak te veranderen. Onze pergola’s zijn esthetisch, en de fotovoltaïsche panelen gaan perfect samen met het ontwerp van de hele constructie. Wilt u de hoeveelheid geproduceerde energie vergroten? De zijpanelen kunnen ook worden uitgerust met fotocellen.

Lees meer: Schermsystemen met onafhankelijke voeding – wat is dat?

Voordelen van onze Solar pergola’s

De Pergola Solar is iets meer dan enkel een constructie die beschermt tegen overmatige zonnestraling en de mogelijkheid om aangenaam een dag in de tuin door te brengen. Het kan worden beschouwd als een investering, een manier om gedeeltelijk onafhankelijk te worden van elektriciteitstoevoer. Op de langere termijn leidt het tot reële besparingen van elektriciteitskosten. Welke zijn de voordelen van de Solar pergola? Dit zijn beslist:

 • de brede functionele configuratiemogelijkheden,
 • de vele kleurenversies,
 • het afstemmen van de doorlaatbaarheid van zonlicht in de pergola,
 • de ecologische oplossing,
 • de eenvoudige montage,
 • de betrouwbaarheid en duurzaamheid,
 • de plaatsbesparing.

De door ons voorgestelde zonneschermen zijn iets waar u niet omheen kunt. Wilt u uw huis uitrusten met een ecologische energiebron, maar zwarte fotovoltaïsche panelen hebben u nooit kunnen bekoren? Samen veranderen we uw kijk op fotocellen. We tonen u hoe innovatief en modern onze pergola’s zijn.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !