Pergola Solar – zonnescherm voor de tuin

Pergola Solar

Onze Pergola Solar is meer dan alleen een ontspanningsplek waar u bescherming vindt tegen de zon. Het is een moderne en innovatieve oplossing die perfect is afgestemd op uw behoeftes. Als u zich afvraagt hoe een moderne overkapping voor de tuin eruitziet, bekijk dan onze post.

Pergola met zonnepanelen – één constructie, duizend mogelijkheden

Pergola’s zijn tuinconstructies die bestaan uit twee rijen palen en een truss erop. Moderne versies kunnen uiteraard ook een andere dakopstelling hebben. En zo hebben we op onze pergola’s een kleine zonne-energie centrale gebouwd! Fotovoltaïsche panelen van 1 m² genereren tot 80 W aan elektriciteit. Dit is uiteraard niet veel, maar dit kan met succes de volgende apparatuur voeden:

 • de pergolaverlichting
 • luidsprekers
 • screen rolgordijnen met doek
 • motoren voor de beweging van de daklamellen.

De uiteindelijke uitrusting van de overkapping op zonnepanelen is volledig individueel en wordt alleen beperkt door uw verbeeldingskracht.

Lees meer: Onze ZIP PRO Solar rolgordijnen met doek – kenmerken

Verlaag elektriciteitskosten door overkapping met zonnepanelen

Eén van de interessantste functionaliteiten van de overkapping is de mogelijkheid om deze aan te sluiten op de elektrische thuisinstallatie en het overschot aan geproduceerde energie door te sturen. Hierdoor kunt u uw eigen thuisenergiecentrale creëren – zonder ruimte van uw perceel op te offeren, zonder het uiterlijk van uw huisdak te veranderen. Onze pergola’s zijn esthetisch, en de fotovoltaïsche panelen gaan perfect samen met het ontwerp van het geheel. Wilt u de hoeveelheid geproduceerde energie vergroten? De zijpanelen kunnen ook worden uitgerust met fotocellen.

Lees meer: Schermsystemen met onafhankelijke voeding – wat is dat?

Voordelen van onze Solar pergola’s

Het kan worden beschouwd als een investering, een manier om gedeeltelijk onafhankelijk te worden van elektriciteitstoevoer. Op de langere termijn leidt het tot reële besparingen van elektriciteitskosten.

Uiterst duurzaam

Ze zijn gebouwd om het harde winterweer, de hete zomers en het zware gebruik door zowel mensen als huisdieren te weerstaan. Ze zijn ook ontworpen om de elementen te weerstaan, inclusief harde wind, zware regen en sneeuw.

Esthetisch aantrekkelijk

Ze worden vaak gebouwd op een dek dat bovenop een pergolapaal zit, waardoor ze eruit zien als een natuurlijke uitbreiding van het buitenleven. Andere pergolastijlen zijn bogen, latwerk en tuinhuisjes.

Energie-efficiënt

Ze hebben hoge prestatieniveaus, wat betekent dat ze meer stroom opwekken dan ze gebruiken. Dit betekent dat ze uiterst energie-efficiënt zijn, aangezien ze een minimale hoeveelheid energie gebruiken om een hoog wattage te produceren.

Ideaal voor kleine zonnepanelen

Het gebruik van een kleiner zonnepaneel kan de totale kosten van het systeem verlagen, waardoor het betaalbaarder wordt voor huiseigenaren die zonne-energie willen proberen, maar niet genoeg ruimte hebben om een groot zonnepanelensysteem te installeren.

Welke zijn de voordelen van doe het zelf pakketten?

 • De brede functionele configuratiemogelijkheden en de afwezigheid van om eigen elektricien inschakelen.
 • De vele kleurenversies.
 • Afstemmen van de doorlaatbaarheid van zonlicht.
 • Eenvoudige montagesysteem voorzien van alle benodigde montage materialen.
 • Betrouwbaarheid en duurzaamheid.

Wat zijn de financiële voordelen van zonne-energie?

 • Zonnepanelen hebben een levensduur van 25 jaar. Dus als u eenmaal investeert genereert u gratis elektriciteit.
 • Kan u tot 10.000 euro besparen gedurende de levensduur van het systeem.
 • Uw ecologische voetafdruk verkleinen door uw energieverbruik te verminderen.
 • Kan inkomsten genereren door overtollige stroom terug te verkopen aan het energiebedrijf.

Wat zijn de milieuvoordelen van zonnepanelen?

 • Gebruikt de kracht van de zon om elektriciteit op te wekken, wat uw ecologische voetafdruk vermindert. 
 • Een overkapping met zonnepanelen helpt ook het milieu te beschermen door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Een pergola met zonnepanelen is een buitenstructuur die ontworpen is om de kracht van de zon te gebruiken om elektriciteit op te wekken en tegelijkertijd schaduw en een geweldige ontmoetingsplaats voor uw vrienden en familie te bieden. Niet alleen bespaart u geld op uw energierekening, maar u draagt ook uw steentje bij aan de bescherming van het milieu door het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !