Montagemethoden voor rolgordijnen van het type screen – welke zijn deze?

Onze rolgordijnen met doek van het type screen kunnen worden gemonteerd op drie verschillende manieren. Ze zijn afhankelijk van de individuele wensen van de gebruiker, maar ook van de woningomstandigheden en de staat van een bepaald onroerend goed. We stellen u de montagemethoden voor rolgordijnen van het type screen voor.

Montagemethoden voor rolgordijnen van het type screen : oppervlaktemontage

De eenvoudigste en snelste montagemethode is de oppervlaktemontage, waarbij de screen cassette op de gebouwgevel boven de raamuitsparing wordt geplaatst. De geleiders worden aan de muur geschroefd, aan beide zijden van het raam. Met deze oplossing staat de cassette echter niet in dezelfde lijn dan het gebouw. Het is dus vooral van belang om de geschikte cassettekleur te kiezen, zodat het een decoratief element wordt, en geen ontsierend element. Een dergelijke montagemethode heeft ook vele voordelen:

  • betere thermische isolatie dankzij het dikkere luchtkussen tussen het rolgordijn en het glas,
  • een grotere duurzaamheid van cassette en rolgordijn dankzij de betere bevestigingsmethode,
  • de rolgordijn cassette blokkeert geen raamlicht.

Elk van de volgende soorten gordijnsystemen kan worden gemonteerd op de gevel: SCREEN Optimum 105 externe rolgordijnen met doek of zelfs gordijnen met bredere geleiders.

ZIP Premium screen

Montage van het rolgordijn in de uitsparing

De tweede montagemethode voor rolgordijnen met doek van het type screen is plaatsing in de raamuitsparing. De cassette wordt boven het raam bevestigd en komt meestal gedeeltelijk in het raamlicht. De geleiders worden aan het raamframe geschroefd. Het grootste voordeel is dat er niet moet worden ingegrepen in de integriteit en het uiterlijk van de gebouwgevel. Het kan dus vaak de enige oplossing zijn in flatgebouwen of huurkazernes waar boren in de muur riskant kan zijn. Een dergelijke montage van rolgordijnen van het type screen garandeert de stabiliteit van de oplossing, en biedt ook goede isolatieparameters.

ZIP Premium Solar 125 screen

Montagemethode voor screens: ingebouwde montage

De laatste en moeilijkste montagemethode voor onze rolgordijnen met doek is het plaatsen van de cassette onder het gevelpleisterwerk. Daarom wordt een dergelijke locatie voor het mechanisme alleen aanbevolen aan investeerders die momenteel renovaties uitvoeren aan de gebouwgevel of bij gebouwen in aanbouw. De raamlatei moet goed worden voorbereid om plaats te bieden aan ca. 2 cm van de cassette met wikkelbuis. Het belangrijkste voordeel van een dergelijke oplossing is de volledige onzichtbaarheid van de cassette van buitenaf.

We bevelen onze klanten standaard een van de twee eerste oplossingen aan, waardoor de montage van rolgordijnen van het type screen sneller en eenvoudiger is, en niet teveel invloed heeft op de integriteit van de gevel. Het laatste type montage is enkel bestemd voor gebouwen zonder voorbereide raamframes en beklede gevel.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !