Knikarmschermen met cassette, halfcassette en zonder cassette – waarin verschillen ze?

Een cassette is de metalen doos die zich boven de geleiders van het zonwering doek bevindt. Er zit een wikkelbuis in, waarop het materiaal wordt gewikkeld als het gordijn wordt ingeklapt. Het heeft een beschermende en decoratieve functie. Op de markt zijn niet enkel zonweringen met cassette verkrijgbaar, maar ook zonweringen met halve cassette en zonder cassette. Waarin verschillen ze?

Knikarmschermen met cassette – de duurste maar beste oplossing

De door ons aangeboden Pianacci, en Caladino en Falciano terras zonweringen met cassette, d.w.z. uitgerust met een cassett, beschermen het materiaal. Na het oprollen komt het doek niet in contact met ongunstige weersomstandigheden: wind, regen, extreme temperaturen. De levensduur is dus langer. Ook de armen zitten verborgen in de cassette, wat de kans op corrosie verkleint. De cassette dient ook om de esthetiek van de gebouwgevel te vergroten. In plaats van een opgerold materiaal heeft u een elegante en uniforme cassette boven het terras.

Knikarmschermen met halfcassette – wat is dat?

Bij zonweringen met cassette is enkel de cassette zichtbaar als het gordijn is ingeklapt. Dit ligt anders bij halfcassette oplossingen. Hier zijn de armen altijd onafgedekt en blootgesteld aan ongunstige weersomstandigheden Ook de voorzijde van de zonwering is zichtbaar – de volant of metalen onderbalk.

Knikarmschermen zonder cassette – de goedkoopste, maar zonder garantie van hoge levensduur

Een zonwering zonder cassette heeft permanent contact met ongunstige weersomstandigheden. Het is ook permanent zichtbaar als een opgerold doek op de wikkelbuis. Om het te beschermen in de winter moet u een speciale hoes kopen. Het is de goedkoopste oplossing maar u moet er zich van bewust zijn dat het materiaal zeer snel verslijt.

Zonweringen met cassette worden gekenmerkt door een hogere levensduur en een mooie esthetiek. Ze bezorgen u minder kopzorgen, en veroorzaken op de langere termijn minder kosten voor onderhoud en exploitatie van de zonwering.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !