Knikarmscherm doeken. Welke zijn er? Waarin verchillen ze van elkaar? Welk kiezen?

Knikarmscherm doek

Zonwering weefsel is een belangrijk element voor de correcte werking van een zonnescherm. Zonder dat zou het hele product simpelweg geen reden tot bestaan hebben. Het is dus niet verwonderlijk dat heel wat specialisten de productie ervan bewaken. Zonwering weefsel: welke zijn verkrijgbaar en hoe verschillen ze van elkaar?

Ons zonwering weefsel: waaruit bestaat het?

Zonwering weefsels zijn gemaakt van een mengsel van glasvezel en PVC in de verhouding 42% tot 48%. Hierdoor hebben ze een hoge bestendigheid tegen de meeste schadelijke externe invloeden en weersomstandigheden, evenals chemische inwerkingen. Het materiaal is bovendien gecoat met speciale UV-filters die beschermen tegen vervaging. Een teflon coating beschermt de terras zonwering tegen het indringen van vuil, waardoor deze eenvoudig te onderhouden is.

Welke zijn de zonwering weefsels? Waarin verschillen ze?

Onze zonwering weefsels zijn topkwaliteit producten. Er kunnen evenwel andere types materialen worden aangekocht:

  • polyester,
  • acryl,
  • teflon.

De goedkoopste zijn de pure polyester zonweringen, die echter worden gekenmerkt door een zeer korte levensduur en duurzaamheid. Acryl en teflon zijn beter geschikt, maar deze glasvezel heeft de beste fysieke parameters van alle materialen die worden gebruikt bij de productie van zonwering weefsels.

Lees meer over: Hoe de zonwering opmeten? Waar moet u op letten?

Waar moet je op letten bij het installeren van de knikarmscherZonwering weefsels en stralingsdoorlaatbaarheidm ?

In onze Pianacci, Caladino en Falciano terras zonweringen met cassette hebben we materiaal gebruikt van een gerenommeerde Belgische fabrikant. Ze worden ook gekenmerkt door een bepaalde zonnestralingsdoorlaatbaarheid. Hoe donkerder het weefsel, hoe lager het doorlaatbaarheidspercentage – tot een volledig Black Out effect.

awning

Welk zonwering weefsel kiest u het beste? Uiteraard het duurzaamste dat volledige bescherming biedt tegen overmatige zonnestraling. En dit zijn net onze suggesties voor u..

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !