Knikarm zonnescherm prijs

Knikarmscherm

Een knikarmscherm is ook bekend als een dubbel scharnierend of dubbel scharnierend vensterluik. Dit type zonwering biedt een grotere kostenefficiëntie dan een standaard vaste zonwering, met één scharnierpunt in plaats van twee afzonderlijke scharnieren. De kosten voor een knikarm zonnescherm zijn afhankelijk van het specifieke ontwerp en de gekozen aanpassingsopties.

In het algemeen kunt u verwachten te betalen van 1000 tot 2500 euro voor een knikarm zonnescherm, niet inclusief installatiekosten. Een knikarm zonnescherm is doorgaans gemaakt van aluminium of staal en bevat louvres om licht en warmte te controleren met behoud van zichtbaarheid van buitenaf.

Het belangrijkste voordeel van een knikarm zonnescherm vergeleken met standaard vaste luifels is dat ze minder ruimte in beslag nemen wanneer ze volledig gesloten zijn, waardoor de ramen breder geopend kunnen worden zonder dat er extra ruimte in de muurstructuur of het plafond nodig is.

Wat zijn de voordelen van een knikarmscherm?

Een knikarm heeft veel voordelen. Zo kunt u ramen openen in ruimtes waar u anders (met het rolgordijn omlaag) de ramen niet kunt openen. Dit betekent dat u frisse lucht in uw huis kunt hebben, zelfs wanneer het weer niet ideaal is om de ramen te openen. U kunt uw lucht fris houden en insecten vermijden zonder dat u schadelijke chemicaliën hoeft te gebruiken.

Mensen met huisdieren of kinderen houden vaak graag de ramen gesloten en gebruiken luchtzuiveraars wanneer dat nodig is. Met een knikarmscherm kunt u de lucht fris houden terwijl u de ramen gesloten houdt. U kunt besparen op uw energierekeningen en besmetting voorkomen.

Een knikarm zonnescherm, wel of niet met handmatige bediening, of elektrische bediening, biedt veel voordelen als een vaste luifel, waaronder:

 • Licht- en warmteregeling
 • Privacy en veiligheid
Knikarmscherm witt

Licht en warmteregeling

Gemakkelijk verstelbare louvres kunnen gesloten worden om schaduw te geven en licht tegen te houden, terwijl knikarmluifels open en dicht kunnen om verblinding te voorkomen tijdens zonnige dagen. Een bubbelvormige diffuser onder de luifel helpt het licht gelijkmatig te verdelen en voorkomt dat het licht ‘s nachts rechtstreeks door de ramen schijnt.

Privacy

Een zonnescherm kan voor privacy zorgen, terwijl voorbijgangers toch in uw huis kunnen kijken. Knikarmschermen zijn vaak gemaakt van een doorschijnend materiaal, waaronder acryl dat licht doorlaat terwijl het uitzicht naar buiten wordt tegengehouden. Het materiaal kan ook zo ontworpen zijn dat het specifieke golflengten van licht, zoals uv-stralen, tegenhoudt, om te helpen verbleken en verkleuren van stoffen en andere materialen te voorkomen.

Veiligheid

Zonweringen die vanaf de onderkant van het raam doorlopen vormen een visuele barrière, waardoor het voor mensen moeilijker wordt om in uw huis naar binnen te kijken. Luifels worden vaak geïnstalleerd in hoogbeveiligde gebieden om te voorkomen dat mensen in een huis of bedrijf kunnen kijken en dat inbrekers over de structuur kunnen klimmen.

Knikarmscherm

Wat zijn de prijzen van knikarmschermen?

De prijs zal afhangen van het soort materiaal dat u kiest, en van de grootte. Als u een chique, designer-uitstraling wilt, kunt u verwachten dat u iets meer betaalt. Het soort stof, de grootte van het rolgordijn, en het motief op het rolgordijn kunnen de kosten beïnvloeden.

Beslissingen die de kosten van een knikarmscherm bepalen

De grootte van een luifel bepaalt vooral knikarmschermen prijzen. Hoe groter een luifel, hoe duurder deze zal zijn. Het type stof dat wordt gebruikt om de luifel te maken, heeft ook invloed op de prijs. Hoe meer kleuren er in een luifel zitten, hoe duurder het zal zijn omdat er meer stukken zijn om te knippen en aan elkaar te naaien.

Elektrische bediening of handmatige bediening?

Kiezen voor elektrische bediening is vanzelfsprekend duurder dan de handmatige variant.

Een knikarmscherm wordt op dezelfde manier geïnstalleerd als een traditioneel zonnescherm. U meet eerst de afmetingen van het raam op en markeert de plaats voor de beugels. Daarna boort u de beugels op hun plaats. Het enige verschil tussen de twee soorten zonneschermen is dat u een verlengsnoer nodig hebt om de afstandsbediening van het knikarmscherm van stroom te voorzien.

Voor de installatie van een op afstand bediende luifel hebt u een elektricien nodig, maar niet als u een handige Harry bent die alles zelf kan installeren. U moet het zonnescherm namelijk op de elektriciteitskast aansluiten. U zult ook een elektricien nodig hebben als u een gemotoriseerde luifel wilt.

Waarom kosten knikarmschermen met elektrische bediening meer?

De kosten van een knikarmscherm met elektrische bediening omvatten meer dan alleen de luifel zelf. Een zonnescherm uitrusten met een elektrische motor en afstandsbediening kost ongeveer € 300. Bij de installatie van een zonnescherm zal de installateur gewoonlijk een bevestigingsbeugel gebruiken die aan de binnenmuurstructuur of de dakspanten bevestigd wordt. Nu is de beugel gewoonlijk aan de rand van het dak bevestigd, maar kan de bevestigingsplaats van dak tot dak verschillen.

Zonnescherm met handmatige bediening

Scharnierende zonnescherm prijzen

Scharnierende zonneschermen zijn de delen van een knikarmscherm die uit de bovenkant en de zijkanten van een venster steken. Ze zijn ontworpen om schaduw en privacy te bieden voor ramen waar weinig plaats is voor een traditioneel zonnescherm. Knikarmschermen variëren in grootte en vorm, met prijsklassen van € 2400 tot € 4000.

Hoe u kunt besparen op knikarmscherm prijzen!

Zonnescherm knikarm prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals het bedrijf dat u inhuurt en het specifieke ontwerp van uw zonnescherm. Het is een goed idee om rond te kijken voor offertes van een paar verschillende aannemers, voordat u een beslissing neemt. Een ervaren aannemer moet u een schatting kunnen geven op basis van het ontwerp van uw luifel. Zo kan het onderhandelen om cash te betalen zeker geen slecht idee zijn om een korting te bekomen.

 • De afmetingen van uw knikarmscherm zelf uitmeten:

Een van de populairste zonweringen zijn knikarmschermen. Deze zijn geweldig om bescherming te bieden tegen zon en regen, maar ze kunnen moeilijk te meten zijn zonder professionele hulp. Gelukkig zijn er veel handige video’s op YouTube die je kunnen leren hoe je je eigen knikarmscherm thuis kunt opmeten!

 • Doe zelf de montage van uw fauteuil scherm:

Een knikarmscherm is in een paar stappen in elkaar te zetten, maar het vereist enige handigheid. U moet de instructies volgen en ervoor zorgen dat u alle benodigde hulpmiddelen bij de hand hebt voordat u met dit proces begint.

Knikarmscherm

Conclusie knikarmscherm prijzen

Knikarm zonweringen zijn een slimme optie voor veel huiseigenaren, omdat ze u controle geven over de hoeveelheid natuurlijk licht die uw huis binnenkomt. Een standaard vaste raambekleding kan geen licht tegenhouden dat uw huis binnenkomt, maar een knikarmscherm kan beide tegelijk doen. Met een knikarmscherm kunt u de ramen openen in kamers waar u anders de ramen niet open zou kunnen zetten. Dit betekent dat u frisse lucht in uw huis kunt hebben, zelfs wanneer het weer niet ideaal is om de ramen te openen.

U kunt uw lucht fris houden en insecten vermijden zonder uw toevlucht te hoeven nemen tot schadelijke chemicaliën. Naast deze voordelen kunt u ook besparen op uw energierekeningen en besmetting voorkomen. Als u op zoek bent naar nieuwe raambekleding, dan is een knikarmscherm een goede optie.

FAQ kosten knikarmscherm

FAQ | Veelgestelde Vragen

Is er iets wat je graag wilt weten over knikarm zonneschermen, maar vind je het niet op onze pagina? Neem een kijkje in onze FAQ’s!

Hoeveel tijd neemt de plaatsing van een knikarm zonnescherm in beslag?

⤞ De installatie van elk zonnescherm hangt vanzelfsprekend af van verschillende factoren – de grootte, het type en handmatig of elektrische bediening. Over het algemeen kan men rekenen op een halve werkdag.

✫ Mag ik de bekleding van een knikarmscherm oprollen als het nog vochtig is?

⤞ Een stof nat oprollen is nooit een goed idee, het is dus verstandig dit ook niet met de doek van onze zonneschermen te doen om slijtage en/of schimmels te voorkomen.


Richtlijnen voor reiniging

Wanneer er sprake is van veel stoffig vuil, zonder vlekken, is de richtlijn het doek voorzichtig droog te borstelen met een harde borstel. De klemtoon ligt op behoedzaam, want u wilt de coating van het doek niet aantasten.

Heeft u te maken met aanklevend vuil en/of vlekken is de leidraad voor het voorzichtig reinigen van het luifeldoek als volgt:

 • Los vuil verwijderen, maar niet wrijven!
 • Maak het doek vochtig met schoon water om ingedroogd vuil zacht te maken.
 • Gebruik hiervoor lauw water (max. 40 °C) met een 5-10% oplossing van fijnwasmiddel.
 • Breng het schuim met een spons aan op de doek, niet wrijven!
 • Laat het schuim 15 tot 20 minuten inwerken.
 • Spoel uit met veel schoon water.
 • Laat de doek drogen.

Gebruik nooit een hogedrukreiniger of wasmachine! Dit zal het zonweringdoek van uw knikarm zonnescherm beschadigen!


Disclaimer: onze zonwerende doeken zijn kwalitatief hoogstaande stoffen met diverse speciale coatings. Als u besluit het doek zelf te reinigen en er gaat iets mis, dan zijn wij niet aansprakelijk voor schade aan uw doek/zonweringdoek. De volgende richtlijnen zijn bedoeld om u te helpen mocht u besluiten om uw zonweringdoek zelf te reinigen. Het is aan te raden om eerst een heel klein stukje van uw doek te reinigen. Wanneer uw luifeldoek echter sterk vervuilt is, kunnen wij het doek in uw systeem probleemloos vervangen.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !