Hoe knikarmschermen te monteren? Wand- en plafondmontage

installatie

Vraagt u zich af hoe een zonnescherm te monteren? Onze zonweringen met cassette kunnen worden gemonteerd op twee manieren: op de wand (bijvoorbeeld boven een terrasdeur) of aan het plafond – aan draagbalken van het balkon. Hoe zonweringen te monteren? Wat houden de verschillende montagemethoden in?

Hoe knikarmschermen te monteren? Wandmontage

De montageonderdelen van Pianacci, Caladino of Falciano terras zonweringen met cassette zijn zeer gelijkaardig. Ze verschillen enigszins in cassetteformaat, en dus van afstand tot de wand. Bij wandmontage is deze afstand echter kleiner dan ca. 3 centimeter. Er zijn ook meer mogelijkheden om de hellingshoek van de zonwering in te stellen en deze kan zelfs 78,5 graden ten opzichte van vloerniveau bedragen. Het is de enige manier om het zonnescherm te monteren als op de voorziene plek geen balkonplafond of dakspanten aanwezig zijn. Het is echter ook heel goed mogelijk als ze wel aanwezig zijn. Denk eraan om een gepaste afstand te bewaren tussen de beugels van de zonwering en het plafond.

Pianacci wandmontage

wandmontage

Plafondmontage van een cassette knikarmscherm

Bij plafondmontage moet men rekening houden met een kleinere maximale hellingshoek van de zonwering. Deze bedraagt in dit geval 72 graden ten opzichte van vloerniveau. Het schaduwgebied is dus iets kleiner – ongeveer 20 cm in breedte. Ook moeten de balkonbalken erboven volledig toegankelijk zijn.

Caladino plafondmontage

plafondmontage

Waar moet u aan denken bij het monteren van een zonwering?

Hoe zonweringen te monteren? Er moeten verschillende ankers worden aangebracht in de muur, die het scherm moeten stabiliseren en de duurzaamheid ervan moeten verzekeren, zelfs bij harde wind. U moet er echter voor zorgen dat de bevestigingselementen de muurisolatie niet beschadigen, omdat dit de muur kan beschadigen en de gevel kan barsten. Alle gaten in de isolatie moeten zorgvuldig worden beschermd met glasvezel en worden gladgestreken. Hierdoor is de wandmontage iets lastiger.

Lees meer: Zonweringen met cassette, halfcassette en zonder cassette – waarin verschillen ze?

De montage van een terras zonwering is niet gecompliceerd en moeilijk, maar dit kan echter wel zo lijken bij het begin. Comfortabel is het zeker niet – vooral door de grootte van het gordijn. Daarom bevelen we aan om steeds de hulp in te roepen van een ervaren team, dat de klus perfect klaart in nauwelijks 3 uur.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !