De types besturingen voor terras knikarmschermen: met behulp van een motor of handmatig

Er zijn twee types besturingen voor het oprollen en afrollen van terras zonweringen. De eerste gebruikt de eigen spierkracht. De tweede betreft een ingebouwde elektrische motor die de beweging van de armen voor zijn rekening neemt. Het type besturing van de terras zonwering: wat is het beste – met behulp van een motor of handmatig?

Handmatige besturing van de terras zonwering: voordelen en nadelen

Bij handmatige besturing van de zonwering gebeurt het oprollen en afrollen met behulp van een speciale slinger die bij de set wordt meegeleverd. Dit kan omslachtig en tijdrovend zijn. Het vereist concentratie om het mechanisme niet te beschadigen. U moet deze handeling in het achterhoofd houden, hoe vaak verslechtert het weer of is het zonnescherm niet meer nodig. Indien u de zonwering per ongeluk afgerold laat bij windstoten en harde wind, kan deze beschadigd raken. De handmatige besturing van de zonwering heeft echter twee vrij belangrijke voordelen:

  • het is goedkoper,
  • er moeten geen bijkomende gaten worden geboord om de elektrische installatie te plaatsen.

Het is echter bij elektrische besturing in bepaalde gevallen niet nodig om bijkomende boringen uit te voeren – hierover leest u hieronder meer.

De types besturingen voor terras zonweringen : met behulp van een motor

Bij besturing met behulp van een motor, die we aanbieden bij onze Caladino, Falciano en Pianacci terras zonweringen met cassette, wordt de rotatie van de rolbuis en de beweging van de armen aangestuurd door een elektrische motor. In de basisversie moet zich een geschikte kabel bevinden voor de aansluiting. Het gebruik van een elektrische motor biedt veel meer mogelijkheden, waaronder:

  • radiocommunicatie met de overige onderdelen van het besturingssysteem,
  • het gebruik van sensoren en een controller, die automatisch de zonwering oprollen en afrollen in bepaalde situaties,
  • besturing van de zonwering met behulp van een smartphone.

Hierdoor is de exploitatie van een zonnescherm eenvoudig en mogelijk voor elke huisgenoot. Deze oplossing heeft slechts één nadeel: de iets hogere prijs dan de handmatige besturing.

De keuze voor een bepaald type terras zonwering is in grote mate afhankelijk van de individuele behoeften. Er moet echter worden erkend dat een scherm met elektrische motor een ongewoon verleidelijk voorstel is, waarbij u voor een aantrekkelijke prijs toegang krijgt tot vele faciliteiten en functionaliteiten.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !