De maximale afmetingen van buiten rolgordijnen – waar zijn deze afhankelijk van?

meetlint

De maten van de binnen uitsparing zijn bepalend voor een geschikte keuze van het zonnescherm voor uw huis. Men moet zich ervan bewust zijn dat de maximale afmetingen van het buiten rolgordijn afhankelijk zijn van vele factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

De maximale afmetingen van buiten rolgordijnen – afmetingen van de uitsparing

De eerste factoren die de maximale afmetingen van het buiten rolluiken bepalen zijn: de lengte en breedte van de raamuitsparing. Rolgordijnen met doek van het type screen moeten overeenstemmen met de kleinste maat indien de uitsparing niet effen is. Denk eraan dat rolgordijnen die aan de gevel worden bevestigd andere afmetingen hebben dan rolgordijnen die worden gemonteerd in de uitsparing. Meer informatie vindt u in ons artikel: Hoe het raam te meten vóór het aankopen van rolgordijnen?

De afmetingen van buiten rolgordijnen – cassetteafmeting

Niet elke cassette biedt ruimte voor elke rolgordijn lengte. We bieden 4 cassetteformaten aan die de maximale afmetingen van een buiten rolgordijn aangeven. Deze zijn:

  • een cassette met zijde 85 mm,
  • een cassette met zijde 95 mm,
  • een cassette met zijde 105 mm,
  • een cassette met zijde 125 mm.

Hierbij moet worden opgemerkt dat, ondanks dezelfde cassettematen, er verschillende soorten gordijnafmetingen zijn voor verschillende soorten screens. Bijvoorbeeld is de maximale afmeting van Screen Optimum 85, 350 cm breedte en 200 cm lengte. Daarbij maakt de cassette met maat 85 in ZIP Optimum 85 het mogelijk om deze te installeren op een raam met maximale afmetingen 300 cm breedte en 200 cm lengte.

De minimale afmetingen van het buiten rolgordijn zijn in elk geval 100 cm lengte en 100 cm breedte. Onthoud echter dat, hoewel een klein rolgordijn compatibel is met een grote cassette, de cassette waarschijnlijk een vrij groot deel van het raam in beslag zal nemen, wat de natuurlijke toegang van zonlicht naar binnen kan beïnvloeden.

Screen versus ZIP screen – maximale afmetingen

Als u overweegt een screen rolgordijn met ZIP bevestigingsmechanisme te kopen, hoeft u niks te veranderen aan uw berekeningen. De metingen moeten op dezelfde manier worden verricht.

ZIP screen PRO 105 roleta zewnętrzna tkaninowa

De maximale afmetingen van het buiten rolgordijn zijn vrij eenvoudig te bepalen. Indien u vragen heeft, staan we ter uwer beschikking.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !