category image

Pergola's

Configurator: Pergola's

width arrow

Min. 2400mm, Max. 5000mm

x icon
height arrow

Min. 2500mm, Max. 4000mm

warning


Externe terras opplosingen

Weet u niet wat u moet kiezen en heeft u hulp nodig? Mail, bel of gebruik de chat. Onze team staat voor u klaar.

category image

Pergola's

Pergola Solar – zonnescherm voor de tuin

icon hint Pergola Solar – zonnescherm voor de tuin

Onze Pergola Solar is meer dan alleen een ontspanningsplek waar u bescherming vindt tegen de zon.

category image

Knikarmschermen

Pergola’s of zonweringen – wat is het meest geschikt?

icon hint Pergola’s of zonweringen – wat is het meest geschikt?

Zowel pergola’s als zonweringen zijn oplossingen die bescherming bieden tegen overmatige zonnestraling. Hoewel ze op het eerste zicht heel verschillend lijken, hebben ze echter veel gemeen. Dit gaat niet enkel over de basisfunctionaliteit, maar ook over de structuur of de plaats van gebruik. Pergola’s of zonweringen – wat is het meest geschikt? Terras zonweringen –

category image

Pergola's

Hoe Hoog Mag Een Pergola Zijn?

icon hint Hoe Hoog Mag Een Pergola Zijn?

Pergola’s variëren in grootte, maar er is natuurlijk een minimumhoogte om er comfortabel onder te kunnen staan en zitten.

Vragen en antwoorden

icon hint Het vaakst gelezen

Pergola’s zijn een ideale manier om in de tuin of het terras bijkomende ruimte te creëren die beschermd is tegen externe factoren zoals overmatige zonnestraling, temperatuur en bepaalde gevallen zoals regen of wind. Ze kunnen worden voorzien van een aantal accessoires zoals luidsprekers, verlichting, verwarming, en bieden een comfortabele plek voor sociaal samenzijn, of gewoonweg leuk de tijd doorbrengen in de tuin ongeacht het seizoen.

Pergola’s als afscherming

Een van de belangrijkste kenmerken van pergola’s is bescherming tegen overmatige zonnestraling. Daartoe dient de overkapping die meestal de vorm aanneemt van lamellen of weefsel bestand tegen externe factoren.

In de meest geavanceerde constructies zoals PergolaX, kunnen de lamellen worden geroteerd waardoor enerzijds de hoeveelheid licht naar het interieur kan worden ingesteld, en anderzijds een dicht oppervlak kan worden gevormd dat de hele constructie waterdicht maakt (beschermt tegen regenval).

Opdat het effectief zou beschermen tegen regen en ook tegen wind, installeert men best afschermingen op de zij-oppervlakken van de pergola. In de eenvoudigste opties wordt deze functie vervuld door bijv. houten jaloezieën, screens of reflexen. Bij heel geavanceerde pergola’s worden bijv. een verschuifbare glazen wanden ingezet, waardoor de pergola ‘afgedicht’ wordt en kan worden gebruikt bij lage temperaturen. Een bijkomend voordeel van glazen wanden is het feit dat ze na het sluiten het zicht op de prachtige tuin niet belemmeren.

Gebruik van het dak

Een interessante optie is het gebruik van daklamellen (en soms ook lamellen voor de zij-jaloezieën) voor de installatie van fotovoltaïsche panelen. Denk eraan dat fotovoltaïsche panelen 800W aan energie per 1 m2 oppervlakte kunnen leveren. Hierdoor leveren de panelen voldoende elektriciteit om de pergola te bedienen – het bewegen van de daklamellen, de verlichting of bijkomende accessoires van stroom voorzien (bijv. luidsprekers, USB-aansluitingen of bijkomende verlichting). Voor de opslag van energie worden speciale accu’s gebruikt die in de constructie-elementen van de pergola worden geplaatst, bijv. in de poten of het bovenprofiel.

Bijkomende accessoires

De door ons aangeboden pergola’s kunnen worden uitgerust met vele bijkomende accessoires die extra gebruikscomfort bieden.

Te beginnen met elementen zoals daklamellen of screens die kunnen worden bediend met elektrische motoren. Bovendien is handmatige bediening mogelijk, of zelfs aansluiting op de smart home installatie in huis (Somfy-apparatuur).

Tot de meest gebruikte bijkomende accessoires behoort pergola verlichting. Hiervoor wordt meestal led-verplichting toegepast die wordt geplaatst in de bovenprofielen of de daklamellen.

Overige vaak geïnstalleerde accessoires zijn:

– USB-aansluitingen

– luidsprekers

– warmtestralers

– 230 V stopcontacten

Brede configuratiemogelijkheden

Pergola’s bieden enorme mogelijkheden tot afstemming op de individuele behoeften van de klant. Daarom hebben we de vrije configuratie van elke pergola mogelijk gemaakt. In onze configurator kunt u het volgende kiezen:

– maten van de pergola

– kleur van de aluminium elementen (elke kleur uit het RAL-palet)

– type overkapping

– type zij-afscherming

– bijkomende accessoires

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !