Cassettetypes voor terras knikarmschermen – welke zijn er?

besano perspective

Bij terras zonweringen onderscheiden we in de regel twee types cassettes: volledige en onvolledige. Ze kunnen uiteraard veel andere kenmerken hebben die verschillend zijn: design, kleur, materiaal De beslissing om een bepaald model aan te kopen is zeer belangrijk: dit element is permanent zichtbaar boven het terras.

Cassettetypes voor terras knikarmschermen: volledige en onvolledige

Deze twee cassettetypes verschillen in de mogelijkheid om individuele structurele onderdelen van de zonwering te verbergen. Bij een volledige cassette wordt het hele mechanisme verborgen in de cassette die het enige zichtbare fragment van het gordijn is. De onvolledige cassette ziet eruit als een dak: niet gesloten aan de voorzijde. De armen die de zonwering ondersteunen kunnen niet worden verborgen. De volant of metalen voorbalk zijn permanent zichtbaar.

Cassettes in de Pianacci en Caladino knikarmschermen

De door ons aangeboden Caladino, Falciano en Pianacci terras zonweringen met cassette zijn enkel verkrijgbaar in de volledige cassette versie. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • hogere sterkte en levensduur van het zonwering gordijn,
  • esthetiek van de gevel,
  • bescherming van het besturingsmechanisme van het rolgordijn tegen ongunstige weersomstandigheden.

Onze cassettes kunnen worden geopend vanaf de onderzijde, waardoor geen regenwater of dauw kan binnendringen.

Onze cassettes zijn verkrijgbaar in een kleur naar keuze uit het RAL palet, hierdoor kunnen ze gemakkelijk worden afgestemd op het uiterlijk van de gevel en andere structurele onderdelen van het gebouw.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !