Buitenraamoplossingen – korte beschrijving

Sprekende over buiten zonneschermen kunnen oplossingen worden vermeld die worden gemonteerd in de raamuitsparingen. Ze kunnen met succes worden toegepast zowel in ééngezinswoningen als in flats in flatgebouwen of huurkazernes. We stellen u een korte beschrijving voor van de meeste populaire buiten raamzonneschermen. Buitenraamoplossingen – welke zijn er?

Raamscreens, oftewel zonneschermen voor de veeleisenden

Raamscreens zijn rolgordijnen met doek die zijn gemaakt van PVC-gecoat glasvezel. Dit geeft hen de uitzonderlijke weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden:

  • hoge en lage temperatuur,
  • krachtige wind,
  • regen en hagel,
  • overmatige zonnestraling.

Door het gebruik van een speciaal doek verhinderen ze dat de zonnestralen niet volledig worden weerkaatst. Een deel wordt verspreid en doorgelaten naar het interieur, waardoor in het interieur geen kunstmatig licht moet worden gebruikt. Een uitzondering zijn doeken van het type BO (Blackout) die de zonnestraling volledig reflecteren, waardoor de ruimte wordt verduisterd. Ons aanbod omvat raamscreens met ZIP-systeem. Het materiaal grijpt de zijgeleiders vast, wat de stabiliteit en duurzaamheid van het rolgordijn verhoogt. Zo ook onze ZIP Optimum 125 screen.

Raam zonweringen – bescherming tegen de zon en decoratie van het gebouw.

Een zonwering is een soort dak gemonteerd boven het raam dat bescherming biedt tegen overmatige zonnestraling. Ze kunnen worden gemonteerd in zowel ééngezinswoningen en in huurkazernes of flatgebouwen. Raam zonweringen worden gemonteerd in de raamuitsparing, net boven het bovenste raamframe. Onze Caladino, Falciano en Pianacci zonweringen met cassette worden gekenmerkt door de mogelijkheid om de hellingshoek aan te passen aan de heersende weersomstandigheden en de stand van de zon aan de hemel. Ze zijn gemaakt van duurzaam en bestendig materiaal en zijn niet gevoelig voor mechanische beschadiging. De mand oplossingen zijn een ander type zonweringen. Ze ontlenen hun naam aan de vorm die doet denken aan een mand. Ze bieden volledige bescherming tegen zonnestraling, ze blokkeren zelfs zonnestralen die loodrecht invallen. Ze hebben geen mogelijkheid tot regeling van de helling, waardoor het bij bewolkte dagen in de ruimte echt donker kan zijn.

Mand zonwering

Buitenraamoplossingen – raam rolgordijnen

De buitenraam rolgordijnen die we aanbieden zijn gemaakt van metaal. Ze worden voornamelijk gekenmerkt door:

  • een volledige bescherming tegen overmatige zonnestraling,
  • een akoestische isolatie,
  • de preventie van warmteverlies in de winter,
  • een lagere opwarming van de ruimte in de zomer.

Ze worden net zoals raam screens gemonteerd boven het bovenste raamframe. Bepaalde modellen buitenraam rolgordijnen vervullen ook een anti-inbraak functie. Rolgordijnen – zowel van metaal als van doek van het type screen – ze kunnen handmatig of met een motor worden aangestuurd. Ons aanbod omvat oplossingen met ingebouwd fotovoltaïsch paneel, waardoor ze onafhankelijk zijn van de elektrische thuisinstallatie en tevens ecologisch en energiebesparend zijn.

Horren – ze beschermen tegen muggen, maar tegen de zon?

We hebben de meest populaire buiten zonwering oplossingen voorgesteld, die worden gemonteerd in de raamuitsparingen. Ze verschillen onderling in functionaliteit en uiterlijk, toepassing en beoogd gebruik. Het is belangrijk om bij de aankoop van een specifiek zonnescherm een behoefteanalyse uit te voeren en de technische vereisten van een gegeven oplossing te controleren. Neem bij vragen contact op met ons! We kiezen samen de voor u beste bescherming tegen de zon.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !