Buiten zonwering – soorten en functionaliteiten

awning

Overmatige zonnestraling die in het interieur valt, verblindt niet alleen, maar verhoogt ook de heersende temperatuur. De oplossing is om buiten zonwering te monteren die het verblijfscomfort in een bepaalde ruimte verhogen. We stellen u de modernste oplossingen voor. Hier zijn de buiten zonwering, hun soorten en functionaliteiten.

Buiten zonwering – soorten

buiten zonwering worden meestal gemonteerd in de raamuitsparingen. Het is de beste oplossing voor flats en kantoren – ook voor deze op hoge verdiepingen. De vaakst toegepaste zijn:

Ze verschillen onderling door de verstrekte functionaliteiten, de afwerking- en montagewijze. Bij ééngezinswoningen wordt het aanbod zonneschermen uitgebreid met terras oplossingen. Ze verhogen het verblijfscomfort in de open lucht in de eigen tuin, zonder onaangename verblinding door de zon. Men onderscheidt:

Zonweringen kunnen zowel op gevels als op draagbalken worden gemonteerd. Veranda’s en pergola’s zijn op hun beurt vrijstaande tuingebouwen die het terras beschaduwen.

Functionaliteiten die het interieur beïnvloeden

De taak van elk zonnescherm is het beschermen tegen overmatige zonnestraling, die discomfort tijdens het verblijf in het interieur kan veroorzaken. Het is vermeldenswaard dat, afhankelijk van de gebruikte oplossing, bijkomende functionaliteiten ter beschikking staan. Screens, oftewel materiaal rolgordijnen, worden gekenmerkt door een zekere mate van lichtdoorlaatbaarheid en de dispersie ervan. Hierdoor hoeven in het beschaduwde interieur geen kunstmatige lichtbronnen worden geïnstalleerd. Ze vormen ook een bescherming tegen oververhitting van de ruimte. Buiten metalen rolgordijnen op hun beurt, blokkeren de toegang van zonnestralen en isoleren ook tegen akoestische golven. Bepaalde modellen bieden ook bescherming tegen inbraak, wat vooral belangrijk is bij ééngezinswoningen.

Lees meer: Zonneschermen: verschillen en functionaliteiten

Bescherming tegen de zon in de tuin

Terras zonweringen of pergola’s moeten zonnestraling meer blokkeren. Bij ramen is de richting van de stralen één zaak. Bij tuinen is het bewegen van de zon een probleem. Om deze reden zijn parasols niet handig in gebruik – ze moeten constant worden verplaatst en hun hellingshoek moet worden aangepast. Zonweringen met cassette zoals Caladino, Falciano of Pianacci elimineren dit probleem. Hun hellingshoek kan vrij worden ingesteld, tot 78 graden, ten opzichte van het grondniveau. Pergola’s en veranda’s bieden een constante schaduw, en hebben bovendien een gunstig effect op de esthetiek van de tuin.

Buiten zonwering – duurzaamheid boven alles

In tegenstelling tot zonneschermen, worden Buiten zonwering gefabriceerd van duurzamere materialen. Ze moeten niet enkel bestand zijn tegen de brandende zon, maar ook tegen vorst en krachtige wind evenals regen en hagel. We horen vaak de overtuiging dat geen enkel materiaal dergelijke moeilijke omstandigheden aankan. In onze materiaal rolgordijnen van het type screen gebruiken we een combinatie van PVC met glasvezel, waardoor het doek wordt gekenmerkt door een uitstekende weerstand tegen mechanische factoren, maar ook tegen chemische factoren. Bovendien zorgt het gebruik van het bevestigingssysteem van ZIP screen rolgordijnen ervoor dat zeer sterke windstoten geen belemmering vormen voor het gebruik.

Zonneschermen in Smart Home oplossingen

Ons aanbod omvat niet enkel de schermen zelf. Het is een compleet beschermingssysteem tegen zonnestraling en warmtestraling, overeenstemmend met de Smart Home aannames, dus volle automatisering voor het comfort van de gebruiker. Ingebouwde sensoren meten continu karakteristieke waarden, zoals lichtintensiteit, windkracht en temperatuur. De controller reageert volgens de voorkeuren van de gebruiker door een volledig geautomatiseerde werking van het buiten rolgordijn te verzekeren. Afhankelijk van de gekozen oplossing, geschiedt de besturing op het niveau van software op de smartphone en worden specifieke regels vast in de controller geladen voordat ze naar de klant worden verzonden. Onze ZIP Optimum 85 buiten rolgordijnen met doek bieden ook volledige onafhankelijkheid van de elektrische thuisinstallatie. Ze kunnen worden uitgerust met een ingebouwd fotovoltaïsch paneel dat de continue werking van het mechanisme garandeert. Er hoeven geen gaten te worden geboord om de kabel in het pleisterwerk te vinden. Onze buiten zonwering worden simpelweg aangekocht en gemonteerd.

De buiten zonwering worden gekenmerkt door een hoge functionaliteit en afstemming op de wensen van de gebruikers. Ze garanderen bescherming tegen zon, warmte en geluid. Ze kunnen een geweldig en elegant element zijn van het tuinarrangement. Raam zonweringen fleuren de gevel op. Er zijn vele oplossingen. De voordelen van een dergelijke investering zijn nog talrijker.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !