Buiten terras oplossingen – korte beschrijving

Een verblijf in de eigen tuin moet een plezier zijn. Daarvoor is het de moeite waarde om bepaalde oplossingen toe te passen die de overmatige zonnestraling vermindert en voor een aangename halfschaduw zorgen in de zomer. We bevelen buiten terras zonneschermen aan voor bewoners van ééngezinswoningen en eigenaren van percelen en tuinen. Welke keuze bieden we?

Buiten terras oplossingen: terras zonweringen

Een terras zonwering is een soort dak gemonteerd boven de raam- of deuropening, die hoofdzakelijk de functie vervult van bescherming tegen de zon. In tegenstelling tot raammodellen, fungeren terras zonweringen als beschaduwing van een grotere oppervlakte, zelfs enkele tientallen vierkante meter. Hun functionaliteit en montagemethode zijn zeer vergelijkbaar. Bij terras oplossingen is er echter meer vrijheid. Ze kunnen worden gemonteerd niet alleen in de raamuitsparing, maar ook aan draagbalken of aan de gevel. Ze worden algemeen toegepast bij:

  • terrassen,
  • zeer grote balkons,
  • perceeltuinen,
  • restauratietuinen.

Onze Pianacci terras zonweringen met cassette worden gekenmerkt door een uitzonderlijke duurzaamheid en weerstand tegen de effecten van weersomstandigheden. Indien nodig kunnen ze worden opgerold of kan de hellingshoek worden veranderd – afhankelijk van de stand van de zon aan de hemel.

Silvi Plafondmontage

Veranda – zonnescherm voor ééngezinswoningen

Een veranda is een uitbreiding van het hoofdgedeelte van het gebouw, dat open of beglaasd kan zijn, maar altijd overdekt is. Hierdoor biedt het bescherming tegen overmatige zonnestraling, maar ook tegen wind en regen. Meestal staat het bij de ingang, of ook wel in de tuin. Het is beslist een oplossing voor jaren, wat een bijkomend voordeel is van het gebouw en een decoratief element van de gehele woningruimte. Een dergelijke bijkomende ruimte kan worden gebruikt op een manier naar keuze – zowel recreatief als economisch.

Een pergola – een tuinversiering die beschermt tegen de zon

Een pergola is een strikt tuingebouw dat bestaat uit twee rijen palen met een spant eraan vastgemaakt. Het dak vormt een bescherming tegen zonnestraling, regen en wind. Het is een buitengewoon elegante constructie met een recreatief doel. Het hoeft niet altijd te worden verbonden met het terras, al zijn hier geen contra-indicaties voor. Een dak gemaakt van glasvezel en PVC biedt weerstand tegen ongunstige weersomstandigheden en verspreidt tegelijkertijd het licht.

Pergola Solar

Buiten terras oplossingen zijn hoofdzakelijk bestemd voor eigenaren van ééngezinswoningen en grote, open ruimten. Het zijn beslist zonneschermen die ook een functie uitoefenen als decoratie voor de tuin en ze verhogen het verblijfscomfort in de frisse lucht.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !