Blackout zonneschermen – wat zijn dat en hoe werken ze?

Rolgordijnen met doek bieden gewoonlijk dispersie en een zekere doorlaatbaarheid van zonnestraling, waardoor voldoende licht voor normaal werk binnendringt in het interieur. Soms moeten zonneschermen echter volledige verduistering bieden. Blackout zonneschermen helpen hierbij.

Blackout zonneschermen – wat zijn dat?

De naam omschrijft elk type gordijn dat de zonnestraling volledig blokkeert. Het wordt echter het vaakst toegepast bij rolgordijnen met doek en raam screens die volledig reflecterend zijn. Bijkomend biedt deze oplossing bescherming tegen oververhitting van de ruimte in de zomer. Het biedt een aangename koelte en maakt het verblijf in het interieur comfortabeler.

Hoe werkt het Blackout zonnescherm?

Er worden verschillende oplossingen toegepast. De meest wijdverspreide is dat het aan één zijde wordt bedekt met een speciaal materiaal, een thermo-isolerende coating met hoge elasticiteit. Hiervoor wordt wit of zilver rubber gebruikt dat de zonnestraling perfect reflecteert. Bij montage van buiten rolluiken wordt een beter thermo-isolerend effect verkregen. Bij binnen oplossingen vallen licht en warmte binnen in de ruimte, hoewel ze dicht bij het glas worden gehouden. Dit kan echter veroorzaken dat de straling bij extreme zonnestraling ontsnapt langs de zijden waardoor de temperatuur in de ruimte verhoogt.

Voor wie zijn de Blackout zonneschermen bestemd?

Het vermogen om zonlicht volledig te reflecteren is zeer wenselijk in slaapkamers. Totale duisternis maakt het gemakkelijker om in te slapen en ondersteunt de lichaamsregeneratie. Het voorkomt ongewild wakker worden ‘s nachts. Blackout zonneschermen worden ook toegepast in salons en praktijken, waar elektronische apparatuur wordt gebruikt. Invallende zonnestraling kan het gebruik van computers, tablets of TV’s bemoeilijken.

Loont het de moeite om een Blackout gordijn te kopen?

Rolgordijnen met doek en raam screens zijn een heel attractief alternatief – vooral bij ramen die zijn gericht naar de zeer zonnige zijdes. Ze zijn vooral:

  • niet veel duurder dan gewone gordijnen,
  • duurzamer en meer bestand tegen beschadiging,
  • een betere oplossing voor slaapkamers van mensen die in ploegen werken,
  • gemakkelijker schoon te houden dan decoratieve vouw rolgordijnen.

Dergelijke rolgordijnen kunnen worden besteld in onze winkel, door de optie SCREEN Optimum 95 of een andere maat gordijnen te kiezen bij de aankoop.

Als u dagelijks last heeft van felle zon, moeite heeft met inslapen of gewoon geen TV kan kijken, zijn Blackout zonneschermen de perfecte oplossing. We bevelen in het bijzonder buiten screens aan die zoals geen andere een perfecte thermische isolatie bieden en worden gekenmerkt door een hoge bestendigheid tegen mechanische factoren of milieufactoren.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !