Afmetingen en types rolgordijn dozen: hoe te kiezen? Hoe de profielkleur te kiezen?

kaseta skosna 300

Bij het keuzen van externe rolgordijnen moet, naast het materiaal van het rolgordijn zelf, ook de passende cassette worden gekozen. Niet elk zonnescherm past bij elke cassette. Daarom bieden we vele maten en vormen aan. We adviseren ook hoe de kleuren te kiezen. Afmetingen en types rolgordijn dozen – welke zijn er?

Afmetingen en types rolgordijn dozen

Ons aanbod omvat acht types rolgordijnen waardoor u een oplossing kunt kiezen die past bij uw behoeften. We stellen 4 maten van dozen voor – de zijden hebben de volgende lengte:

  • 85 mm,
  • 95 mm,
  • 105 mm,
  • 125 mm.

Elk van deze is verkrijgbaar in twee vormen: vierkantig en afgeschuind (schuin). Bij grote dozen zijn er binnenin extra profielen die de hoeken afronden zodat het rolgordijn goed oprolt.

typy skrzynek na rolety

Hoe de rolgordijn cassette te kiezen?

Het principe is vrij eenvoudig. Hoe groter de cassette, hoe groter het rolgordijn dat kan worden gemonteerd op het raam. Bij de kleinste met breedte 85 mm is het scherm 100 tot 300 cm, en de breedte: 100-200 cm. Voor de overige types dozen zijn de maximale maten van de rolgordijnen groter, tot zelfs 500 cm breed en een hoogte van 125 mm voor de grootste cassette. Gelieve aandacht te besteden aan het feit dat de maximale maat voor rolgordijnen met het ZIP-mechanisme iets anders is dan die van de Screen Standard. Bijvoorbeeld kan een extern weefsel gordijn Screen Optimum 85 maximaal 350×200 cm bedragen. Voor de verandering kan het externe weefsel rolgordijn ZIP Optimum 85, ondanks dezelfde maat van de cassette, maximaal 300×200 cm bedragen.

typy skrzynek na rolety

Hoe de kleur van de rolgordijn cassette en het profiel te kiezen?

Er bestaan enkele methoden voor het kiezen van de profielkleur. Meestal worden ingetogen kleuren toegepast, die zoveel mogelijk bij de kleur van de gevel passen. Daarom zijn de meest populaire: RAL 7016 wit, RAL 9016 antraciet, RAL 9006 helder aluminium, RAL 9001 crème. Als u echter wilt dat de cassette en de geleiders ook een decoratieve functie vervullen, is het zinvol om een tint te kiezen die enkele tinten donkerder is dan de gebouwmuur. Bij heel donkere gevels, komen meer heldere profielen beter tot uiting.

ZIP screen 85 roleta zewnętrzna tkaninowa

De keuze van de cassette en het profiel is geen eenvoudige taak. Als u vragen of twijfels heeft, neem dan contact op met ons. We doen ons best om u te helpen een oplossing te vinden die perfect bij u en uw woning past.

Schrijf je in voor een nieuwsbrief 10 euro korting op de eerste bestelling (te gebruiken bij bestelling van screens, knikarmschermen, pergola's) !